Cep Telefonları

Telefon Ekranını Koruma Yolları – 4 Adımda Güvenlik

Teknolojinin zamanımızı ele geçirdiği şu günlerde, günlük hayatımızda rutin olarak dikkat etmemiz ve korumamız gereken birçok şey var. Bunlardan biri de tüm hayatımızı kontrol eden telefonlarımızın ekranları. Değişen ve gelişen teknolojiyle beraber her gün farklı bir versiyonu ortaya çıkan bir teknolojik aygıt parçası olarak telefon ekranı, o kadar narin ve sinir bozucu bir parça ki hiç olmaz dediğiniz anda parçalanıp tuzla buz olabilir. Fakat dikkat ettiğiniz ve küçük ipuçları takip ettiğiniz takdirde, bu narin parçanın korunması, küçük ve rahatsız edici sürprizlerden uzak durulması çok da zor değil. Gelin bakalım, bu narin parçayı nasıl korumamız gerekiyormuş:

ekran koruma yollari
Telefon Ekranını Koruma Yolları

Kaç Çeşit Telefon Ekranı Var?

Birçok değişik marka ve seçenek göz önüne alındığında karşımıza gorillaglass,amoled,retina vb. isimlerde değişik ekran modelleri çıkıyor. Fakat ne kadar modeli ve kaliteyi yükseltirsen yükselt sonuçta cam dediğimiz kırılgan madde her zaman bir kırılma tehlikesi altında. Gün içerisinde yaptığımız her harekette, düşünmeden attığımız her adımda çizilme ve kırılma tehlikesi geçiren ekranlarımız, sayacağımız dört yöntem sayesinde aslında oldukça kolay bir şekilde korunabilir.

Telefon Ekranınızı 4 Yöntemle Sağlama Alın

1)  Telefon Ekranını Koruma Yolları: Jelatin/Film

İlk koruma yöntemimiz oldukça eski bir marka olan Nokia3310 kullananların bile bildiği jelatin/film ekran koruyucuları. Bu ürünler telefonlarımıza, darbeler sonucu kırılma ve çizilmeye karşı fazlasıyla koruma sağlamakta. Değişen ve gelişen teknoloji sayesinde her geçen gün yeni ve daha kaliteli modelleri ortaya çıkan bu jelatinler,telefonlarımızı çiziklerden ve ani kırılmalardan korurken aynı zamanda dokunma hassasiyetinde de herhangi bir sorun çıkarmaması yönüyle de tercih ediliyor.

İlginizi Çekebilir  Android'de Otomatik Metin Düzeltme Nasıl Kapatılır?

2) Telefon Ekranını Koruma Yolları: Telefon Kılıfları 

Bir başka koruma yöntemi olarak aslında çoğumuzun kullandığı, renk renk ve çeşit çeşit versiyonlarını piyasada bulabileceğiniz telefon kılıflarını ele alırsak; bu kılıflar, hem telefonun kasasını hem de ekranını korumak konusunda başarılı olabiliyor. Özellikle “flipcover” olarak adlandırdığımız kapaklı kılıflar, hem estetiği bozmazken hem de hem de ekranımızı koruyabiliyor. Sadece arka kap olanlar ise kenarlardaki yükseltiler sayesinde, düşme durumlarında ekranın yüksekte kalmasını sağlayarak faydalı olabiliyor.

 

3)Telefon Ekranını Koruma Yolları: Kasko İle Telefonunuzu Sağlama Alın

Eğer “Yok arkadaşım ben ne kadar korursam koruyayım bu ekran kırılıyor bir şekilde!” diyenlerdenseniz, bir başka koruma yöntemi olarak “telefon kaskosu ”nu düşünebilirsiniz. Kasko yaptırarak, telefon ekranınızı kırılma ve çizilmelerden korurken aynı zamanda teknik arızalar için de mutlak bir koruma elde edebilir ve gönlünüzce telefonunuzu kullanabilirsiniz.

4) Telefonunuzu Korumak İçin Bilmeniz Gerekenler

Bu yöntemlerin yanında hayat kurtaran birkaç pratik bilgi daha verecek olursak; telefonu ekranı bacağımıza bakacak şekilde cebimize koymak, masaya direkt koymak yerine bir paket lastiği ya da yumuşak bir peçete üstüne koymak örneklerdendir. Ve eğer kılıf kullanıyorsak, belli aralıklarla kılıfı çıkartıp telefonun tozunu temizlemek küçük kazalardan az da olsa telefon ekranlarımızı koruyabilir.

 

Yukarıda paylaştığımız yöntemler, en değer verdiklerimizle uzaktan da olsa birleşmemizi ve görüşmemizi sağlayan telefonlarımızın ekranlarını korumak konusunda oldukça faydalı ve yeterli olacaktır. Fakat yine de siz telefonunuzu ani hareketlerden sakınmayı ve onlara gözünüz gibi bakmayı ihmal etmeyin!

sorulab

Uzun yıllardır bilgisayarla uğraşsam da, makale yazmaya 2012 yılında kazandığım Üniversite ile başladım. Okul hayatım boyunca yazdığım makalelerin bir çok faydasını gördüğümde, bunu siz okurlarımla paylaşmak istedim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu